Matematikk

Her er to hefter som gir tips til aktiviteter foreldre kan gjøre sammen med barna sine for å hjelpe dem forstå tall, mengder og form. Dette er grunnleggende for utvikling av ferdigheter i matematikk. Det ene heftet er beregnet på barn fra førskolealder til 2. trinn på skolen, det andre heftet for barn fra 3. - 6. trinn. Heftene finnes på 23 språk.

Når heftene leses er det viktig at foreldre plukker ut enkelte idéer som virker spennende å gjøre sammen. Foreldre kjenner barna sine best og vet gjerne hva de liker å holde på med. Slik kan barnas interesser og motivasjon bli utgangspunktet for valg av aktiviteter. Den beste læringen skjer jo når vi selv er motivert for å lære.

Heftene kan også benyttes som utgangspunkt i foreldregrupper og foreldremøter, der foreldre sammen diskuterer hvordan de kan støtte sine barns læring og Lese skriveutvikling. Nesten alt rundt oss handler  om tall, avstander, mengder og tid. Flere av tipsene handler derfor om aktiviteter fra hverdagen.

Klikk på den oversettelsen du ønsker av heftene i de to tabellene her.