Hovedseksjon

Svømmeopplæring

Svømmeopplæring på Frognerbadet

Utdanningsetaten anbefaler at grunnleggende kurs i svømming fordeles med 10 timer på 3. trinn og 10 timer på 4. trinn. Svømmeopplæringa kan gjennomføres i basseng eller utendørs i vann eller fjord.

Timer i basseng bør fordeles slik at flest mulig klassetrinn får tilgang i løpet av skoleåret. Grunnleggende opplæring må prioriteres slik at alle elever lærer å svømme. Elever i innføringsklassene (mottak/alfa) får som regel opplæring i egen gruppe.

Når vi fordeler tilvenning og grunnopplæring over flere år, kan vi få mer kontinuitet i opplæringa. Målet er at alle elever etter 7. trinn skal kunne svømme og være trygge i og ved vann både innendørs og utendørs.

Plan for svømming ved Gamlebyen skole 2022-2023

Tabellen viser veiledende fordeling av aktiviteter og timer på forskjellige klassetrinn. Skolen har fått tildelt timer i basseng som dekker grunnopplæring i svømming. I tillegg kommer opplæring og aktiviteter utendørs.

Trinn

Svømmetrening med selvberging

Utendørs

Mål for svømmeopplæringa